Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 225 gram chorizo (worst geen vleeswaren)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
  • 600 gram bloemkool in roosjes
  • 1 blik (310 gram) kikkererwten
  • snufje zout en peper
  • rijst of eventueel aardappelen

Zo maak je het

  • Snijd de chorizo en uien in stukjes, hak de knoflook.
  • Verwarm een pan met dikke bodem met een scheutje olijfolie. Bak de chorizo 2 minuten. Voeg de uien, knoflook en kruiden toe, zodra de olie uit de chorizo vrijkomt. Bak 2 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes en bloemkool toe. Vul het blik tomaten met gekookt water en voeg toe aan de pan. Laat de stoofpot 20 minuten pruttelen.
  • Roer de kikkererwten de laatste 2 minuten door de pan en verwarm mee.
  • Proef en breng op smaak met een snufje peper en zout. Serveer met rijst of eventueel gekookte aardappelen.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl