Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
porties
Kleiner
Normaal
Groter
Boerenkool chips
Kenmerken
Porties
1
bakje
Ingrediënten
1
flinke hand gesneden boerenkool
(50 gram)
1/2
eetlepel
olie
flinke snuf chilipoeder
snufje
vers gemalen zeezout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de olie met de chilipoeder en het zout in een kom. Meng goed door elkaar.
Hussel de boerenkool door het kruidenmengsel.
Spreid goed uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
Zet in de oven en bak in 8 - 10 minuten knapperig. Let de laatste 2 minuten goed op, want boerenkool kan snel verbranden.
Laat even afkoelen. Eet direct op of bewaar maximaal 1 dag in een luchtdicht bakje.
Linda's tips
Tip: mijn ervaring is dat de boerenkool na 1 dag in een bakje zijn knapperigheid verliest. Eet het dan ook direct op!
Tip van mijn zusje: de boerenkool chips is ook erg lekker voor over een salade.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl