Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 bakje

Ingrediënten

  • 1 flinke hand gesneden boerenkool (50 gram)
  • 1/2 eetlepel olie
  • flinke snuf chilipoeder
  • snufje vers gemalen zeezout

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de olie met de chilipoeder en het zout in een kom. Meng goed door elkaar.
  • Hussel de boerenkool door het kruidenmengsel.
  • Spreid goed uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Zet in de oven en bak in 8 - 10 minuten knapperig. Let de laatste 2 minuten goed op, want boerenkool kan snel verbranden.
  • Laat even afkoelen. Eet direct op of bewaar maximaal 1 dag in een luchtdicht bakje.

Linda's tips

  • Tip: mijn ervaring is dat de boerenkool na 1 dag in een bakje zijn knapperigheid verliest. Eet het dan ook direct op!
  • Tip van mijn zusje: de boerenkool chips is ook erg lekker voor over een salade.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl