Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 9 flinke stukken

Ingrediënten

  • 2 grote zoete aardappelen (500 gram)
  • 1 eetlepel olijfolie (kokos)
  • 250 gram medjoul dadels (ontpit)
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 60 gram amandelmeel (of ander gemalen noten)
  • 85 gram speltmeel (of ander meel)
  • 3 eetlepels rauwe cacao (of gewone cacao)
  • snufje zout

Optioneel

  • 9 pecannoten

Zo maak je het

  • Verwarm de oven op 180 graden. Schil de zoete aardappelen en snijd doormidden over de lengte. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer aan de bovenzijde in met de olijfolie. Zet 20 - 25 minuten in de oven totdat het vruchtvlees zacht is. Laat de oven aan.
  • Doe de zoete aardappelen, medjoul dadels en de ahornsiroop in de blender of keukenmachine en mix tot een egale massa.
  • Meng de massa met het notenmeel. speltmeel, cacao en snufje zout in een kom goed door elkaar.
  • Stort in een met bakpapier bekleed brownieblik (gebruik gerust het papier van de zoete aardappels uit de oven). Druk optioneel de 9 pecannoten erin ter decoratie. Zet in de oven en bak 25 - 30 minuten. Controleer met een vork of de brownie gaar is. Laat vervolgens volledig afkoelen.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl