Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 8 repen

Ingrediënten

  • 125 gram zuidvruchten: 70 gram dadels 30 gram rozijnen, 25 gram abrikoos
  • 125 gram vlokken: 50 gram speltvlokken 50 gram havervlokken en 25 gram havermout
  • 50 gram pitten: 15 gram pompoen 15 gram zonnebloem, 20 gram sesam
  • 100 gram "plak": 30 gram water 40 gram honing, 30 gram roomboter
  • aroma: 1 theelepel speculaaskruiden
  • 2 opgeklopte eiwitten

Optioneel

  • 1 eetlepel kokos

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Snijd het gedroogde fruit in stukjes. Meng de vlokken, pitten & aroma in aparte kom.
  • Zet een kleine pan op laag vuur en verwarm hierin de "plak" ingrediënten. Het gaat erom dat alles mengt en het goedje mag niet koken.
  • Neem 1/2 van het vlokken, pitten en aroma mengsel en maal dit fijn in de staafmixer of keukenmachine. Dit is om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten straks goed binden.
  • Combineer nu alle ingrediënten in 1 kom (gesneden zuidvruchten, de verwarmde "plak" en alle vlokken, pitten & aroma). Voeg de opgeklopte eiwitten toe. Zorg dat je alles goed kan samendrukken en dat er geen kruimels over blijven. Voeg anders nog wat "plak" toe in de vorm van water/honing/vet.
  • Doe nu alles in de ovenschaal en druk goed aan. Strooi er optioneel kokosrasp over en druk ook goed al. Bak 30 minuten in de oven. Let op dat de bovenste vruchten niet verbranden. Laat afkoelen en snijd met scherp kartelmes in stukjes.

Linda's tips

  • Tip van Sophie: de mueslirepen kan je niet te lang buiten de koeling bewaren. Vries ze in per portie en laat ze ontdooien in de broodtrommel.
  • Tip van Sophie: gooi losse stukjes niet weg, maar smelt wat pure chocolade. Roer de losse stukjes erdoor, uitsmeren op een plaat en laten opstijven. Hmm.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl