Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Snijd het gedroogde fruit in stukjes. Meng de vlokken, pitten & aroma in aparte kom.
Zet een kleine pan op laag vuur en verwarm hierin de "plak" ingrediënten. Het gaat erom dat alles mengt en het goedje mag niet koken.
Neem 1/2 van het vlokken, pitten en aroma mengsel en maal dit fijn in de staafmixer of keukenmachine. Dit is om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten straks goed binden.
Combineer nu alle ingrediënten in 1 kom (gesneden zuidvruchten, de verwarmde "plak" en alle vlokken, pitten & aroma). Voeg de opgeklopte eiwitten toe. Zorg dat je alles goed kan samendrukken en dat er geen kruimels over blijven. Voeg anders nog wat "plak" toe in de vorm van water/honing/vet.
Doe nu alles in de ovenschaal en druk goed aan. Strooi er optioneel kokosrasp over en druk ook goed al. Bak 30 minuten in de oven. Let op dat de bovenste vruchten niet verbranden. Laat afkoelen en snijd met scherp kartelmes in stukjes.