Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1000 gram krieltjes
  • 250 gram warmgerookte zalm
  • 1 rijpe avocado
  • 75 gram rucola
  • 80 gram edamame boontjes (vers of tip uit blik van Bonduelle)
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 theelepel wasabi pasta

Zo maak je het

  • Boen de krieltjes schoon. (tip gebruik een schoon schuursponsje). Snijd de krieltjes in even grote stukjes. Kook de krieltjes in een laagje water en een snufje zout gaar in 10-15 minuten. Giet de aardappelen af, schud de pan en laat de krieltjes uitdampen.
  • Pluk ondertussen de zalm in stukjes. Snijd de avocado in blokjes. Hak de rucola grof en laat de boontjes uitlekken.
  • Maak de dressing met de mayonaise, Griekse yoghurt en de wasabi pasta. Proef en kijk of de dressing naar smaak is. Voeg eventueel meer wasabi toe en of een snufje peper en zout.
  • Hussel de wasabi dressing door de afgekoelde krieltjes met je handen. Jamie Oliver doet dit ook altijd en zorgt ervoor dat de dressing rondom de krieltjes zit. Meng vervolgens de zalm, avocado, rucola en boontjes erdoor. Serveer op 4 borden.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl