Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 8 stuks

Ingrediënten

  • 400 gram kip dij filet
  • 4 eetlepels kokosmelk
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 2 theelepels gemalen koriander poeder
  • 1 theelepel citroengras poeder
  • 1 eetlepel limoensap
  • snufje zout

Optioneel

  • handje verse koriander

Mango dip

  • 150 gram diepvries-ontdooid mango
  • 3 eetlepels kokosmelk
  • 1 eetlepel limoensap

Extra nodig

  • houten saté prikkers

Zo maak je het

  • Snijd de kipfilet in blokjes van 2 bij 2 cm.
  • Maak een marinade, kokosmelk, zoete chilisaus, koriander, citroengras poeder, limoensap en een snufje zout. Meng de kipfilet erdoor en marineer het vlees minimaal 2 uur, het liefst een hele nacht.
  • Maak ondertussen de mango dip. Pureer de mango met de kokosmelk en limoensap tot een egale massa. Zet in de koelkast tot gebruik.
  • Week ondertussen de houten saté prikkers in een bak met water.
  • Rijg de kip aan de spiesjes.
  • Grill de kip in 8-10 minuten gaar op de barbecue of in een grill (koeken) pan. Serveer met de mango dip en strooi er eventueel verse koriander over.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl