Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 6 stuks

Ingrediënten

  • 400 gram biefstuk
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel vers geraspte gember
  • 4 lente uien

Optioneel

  • sesamzaad verse koriander

Extra nodig

  • houten saté prikkers

Zo maak je het

  • Snijd de biefstuk in stukken. Pers de teentjes knoflook uit. Maak een dressing van de knoflook, sojasaus, sesamolie en vers geraspte gember. Leg de stukken biefstuk erin en marineer het vlees minimaal 2 uur marineren, het liefst de hele nacht.
  • Week ondertussen de houten saté prikkers in een bak met water.
  • Snijd de lente uien in 3 stukken. Rijg het vlees en de lente ui om en om.
  • Grill de biefstuk spiesjes gaar op de bbq, afhankelijk van de temperatuur en of je het vlees rare, medium of well done wilt hebben. Bestrijk de spiesjes tijdens het grillen met het restant van de Aziatische marinade. Serveer eventueel met sesamzaad en verse koriander.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl