Snijd de kipfilet in blokjes van 3 cm. Breng op smaak met een snufje peper en zout.
Maak vervolgens de pesto. Verwijder de blaadjes van de basilicum, rasp de kaas en pers 1 teentje knoflook uit.
Maal de basilicum, pijnboompitten, geraspte Parmezaans kaas, knoflook en de helft van de olijfolie in de keukenmachine tot een fijne massa. Voeg beetje bij beetje olijfolie toe, zodat de juiste dikte ontstaat.
Meng 2 eetlepels pesto met 2 eetlepels olijfolie, zodat de pesto verdunt en geschikt is als marinade. Voeg de kipblokjes toe. Dek de kip af en laat 2 uur marineren in de koelkast, maar een hele nacht mag ook
Rijg de kip aan de saté stokjes.
Was de courgette en snijd in (schuine) plakken. Was de trostomaatjes voorzichtig. Smeer de groente in met olijfolie. Verpak de tomaatjes in een stuk folie als een pakketje.
Verwarm de bbq. Rooster de kip in 10 minuten gaar. Draai regelmatig. Leg de groente de laatste 5 minuten op de bbq om mee te grillen en draai de courgette halverwege om. Haal de kip spiesjes van de bbq. Neem een kwastje en besmeer de gegrilde Italiaanse kipspiesjes rondom met twee eetlepels pesto. Serveer met de gegrilde groente.