Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 8 stuks

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet (Hollandse Beter Leven kip)
  • vers gemalen peper en zout naar smaak
  • 20 gram basilicum
  • 50 gram pijnboompitten
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml zachte extra vierge olijfolie + 2 extra eetlepels
  • 10 saté stokjes (30 minuten geweekt in water zodat ze niet aanbranden)
  • 200 gram zoete trostomaatjes
  • 1 courgette
  • olijfolie om mee te bakken (voor groente insmeren)

Extra nodig

  • aluminium folie

Zo maak je het

  • Snijd de kipfilet in blokjes van 3 cm. Breng op smaak met een snufje peper en zout.
  • Maak vervolgens de pesto. Verwijder de blaadjes van de basilicum, rasp de kaas en pers 1 teentje knoflook uit.
  • Maal de basilicum, pijnboompitten, geraspte Parmezaans kaas, knoflook en de helft van de olijfolie in de keukenmachine tot een fijne massa. Voeg beetje bij beetje olijfolie toe, zodat de juiste dikte ontstaat.
  • Meng 2 eetlepels pesto met 2 eetlepels olijfolie, zodat de pesto verdunt en geschikt is als marinade. Voeg de kipblokjes toe. Dek de kip af en laat 2 uur marineren in de koelkast, maar een hele nacht mag ook
  • Rijg de kip aan de saté stokjes.
  • Was de courgette en snijd in (schuine) plakken. Was de trostomaatjes voorzichtig. Smeer de groente in met olijfolie. Verpak de tomaatjes in een stuk folie als een pakketje.
  • Verwarm de bbq. Rooster de kip in 10 minuten gaar. Draai regelmatig. Leg de groente de laatste 5 minuten op de bbq om mee te grillen en draai de courgette halverwege om. Haal de kip spiesjes van de bbq. Neem een kwastje en besmeer de gegrilde Italiaanse kipspiesjes rondom met twee eetlepels pesto. Serveer met de gegrilde groente.

Linda's tips

  • Tip: kijk ook eens op de website van PLUS voor meer barbecue inspiratie voor zowel recepten als het assortiment. Wist je trouwens dat PLUS goed bezig is met het verduurzamen van het vleesaanbod? Naast reguliere kip is er Hollandse Beter Leven kip met 1 ster, die ik in dit recept heb gebruikt.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl