Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 5 stuks

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 theelepel oregano
  • 1 eetlepel limoensap
  • snufje zout en peper

Marinade

  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel barbecuesaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel honing

Extra nodig

  • houten saté prikkers

Zo maak je het

  • Was de courgette. Snijd in grove plakken en halveer elke plak.
  • Snijd de paprika in stukken.
  • Meng de olijfolie, oregano, limoensap en een snufje peper en zout door elkaar. Leg de stukken courgette en paprika erin en marineer de groente minimaal 2 uur.
  • Week ondertussen de houten saté prikkers in een bak met water.
  • Maak ondertussen de saus door de olie, barbecuesaus, limoensap en honing te mengen.
  • Grill de courgette spiesen in 6-8 minuten goudbruin. Haal van het vuur en smeer in met de saus (gebruik hiervoor een siliconen kwast) en grill de courgette spiesen nog 2 minuten.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl