Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 kalfs / (varkens) schnitzels
  • peper en zout
  • 40 gram bloem
  • 1 ei geklust
  • 1 eetlepel citroensap
  • 50 gram paneermeel
  • 40 gram boter

Optioneel

  • verse peterselie en partjes citroen

Zo maak je het

  • Vraag de slager of hij de schnitzels extra plat wilt slaan. Je kunt dit ook makkelijk zelf doen. Leg de schnitzel tussen 2 velletjes huishoudfolie. Sla nu flink met de deegroller op het vlees. Bestrooi het vlees met een snufje peper en zout.
  • Zet 3 (diepe) borden klaar. Op de eerste strooi de je bloem. Op de tweede het geklutste ei met 1 eetlepel citroensap. Op de laatste bord leg je het paneermeel.
  • Haal de schnitzel eerst door de bloem. Haal dan door het ei en als laatste door het paneermeel. Schud het overtollige paneermeel er voorzichtig af.
  • Verhit een koekenpan en smelt hierin de boter. Zodra de boter goed warm is en niet meer schuimt, leg je de schnitzels in de pan. Bak 3 tot 4 minuten aan elke kant. Ik ben erachter gekomen dat de juiste hoeveelheid boter zorgt voor een lekker bruin korstje. Zorg dan ook dat er genoeg boter in de pan zit en voeg eventueel nog een klontje toe bij het omdraaien.
  • Serveer de Wienerschnitzels met een paar plakjes citroen.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl