Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Gang Bijgerecht, salades
Keuken Grieks
Trefwoord Makkelijke recepten
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 500 gram tomaten (koop de allerlekkerste)
  • 1 paprika (bij voorkeur van die kleine groene)
  • 1 sjalotje
  • 150 gram zwarte kalamata olijven
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn of citroensap
  • 200 gram feta van schapenkaas
  • 1 theelepel oregano
  • brood om erbij te serveren

Zo maak je het

  • Snijd de komkommer in reepjes en de tomaten in vieren. Snijd de paprika en sjalotje in ringen. Hussel de komkommer, tomaten, paprika, sjalotje en olijven voorzichtig door elkaar heen. Maak een dressing van olijfolie met een klein scheutje azijn of citroensap. Giet over de salade. Leg het stuk feta erop en strooi de oregano erover. Serveer er vers knapperig brood bij.

Linda's tips

  • Gebruik gerust meer olijfolie zodat je lekker kunt dippen met het brood.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl