Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Gang Bijgerecht
Keuken Midden-Oosters
Trefwoord Makkelijke recepten, brood maken
Totale tijd 15 minuten
Porties 6 stuks

Ingrediënten

  • 1,5 cups zelfrijzend bakmeel (190 gram)
  • 1 cup Griekse yoghurt (220 gram)
  • 1/2 theelepel zout

Optioneel: knoflookboter

  • 20 gram boter
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel koriander, fijngehakt

Zo maak je het

  • Meng het zelfrijzende bakmeel en de Griekse yoghurt met een spatel tot een kruimig deeg. Gebruik je handen om deeg kort en snel tot een bal te vormen.
  • Snijd de bal in 6 stukken. Bestuif het werkblad en roller met meel. Rol elk stuk deeg tot een flatbread.
  • Verwarm een koekenpan. Bak een flatbread om en om goudbruin, zodra de pan heet is. Dit gaat vrij snel, dus blijf erbij staan. Herhaal dit voor de andere platbroodjes.

Knoflookboter

  • De gebakken flatbread kun je optioneel insmeren met knoflookboter. Smelt de boter. Doe de boter in een kommetje, voeg de knoflook en koriander toe en smeer de broodjes met een kwastje in.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl