Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • olijfolie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel gember poeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel koriander poeder
  • 300 gram gehakt
  • 1 blikje mais (150 gram)
  • 1 blik kidneybonen (310 gram)
  • 12 taco schelpen
  • geraspte kaas (cheddar)

Tomaten avocado salsa

  • 3 flinke tomaten
  • 1 avocado
  • 2 lente uitjes
  • snufje zout en peper

Zo maak je het

  • Snijd de ui en paprika in stukjes.
  • Verwarm een koekenpan met olijfolie en fruit de uitjes. Voeg de kruiden toe en bak een minuutje mee totdat alle geuren vrijkomen. Voeg de paprika toe en bak 3 minuten mee. Roer het gehakt erdoor en bak rul.
  • Verwarm de oven voor volgens de instructies op de verpakking
  • Spoel het blikje maïs en de kidneybonen om en laat uitlekken. Zet het vuur lager en roer de maïs en bonen erdoor om te verwarmen.
  • Verwarm de taco schelpen volgens de verpakking.
  • Maak ondertussen de tomaten avocado salsa. Snijd de tomaten doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd in stukjes. Haal het vruchtvlees uit de avocado en snijd in blokjes. Snijd de lente uitjes in ringetjes. Hussel de ingrediënten door elkaar en breng op smaak met een snufje zout en peper.
  • Vul de schelpen met het gehaktmengsel en een flinke eetlepel van het tomatensalsa. Strooi er geraspte kaas over.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl