Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 2 potjes

Ingrediënten

  • 1 ei op kamertemperatuur (zo vers mogelijk)
  • 2 theelepels pittige Dyon mosterd
  • 2 theelepels witte wijn azijn
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 2 theelepels citroensap
  • snufje zout & witte peper

Voor 1 potje truffelmayonaise

  • voeg 2 theelepels balsamico azijn met witte truffel toe

Voor 1 potje knoflook kruiden mayonaise

  • voeg een klein 1/2 geperst teentje knoflook toe
  • 1 eetlepel gehakte platte peterselie (hierdoor is de mayonaise minder lang houdbaar)

Zo maak je het

  • Voeg het ei, mosterd en azijn toe aan de blender. Puls kort. Voeg beetje voor beetje de olie toe en zet de blender iedere kort aan (paar seconden). Na enige tijd ontstaat er vanzelf een dikke emulsie. Heb je geen blender, klop dan met een garde. Zorg dat de olie steeds goed gemengd is, voordat je meer olie toevoegt.
  • Breng de mayonaise op smaak met citroensap, zout en peper. Proef en kijk of de mayonaise naar wens is. Zo niet, voeg dan nog meer mosterd, azijn, citroensap, of zout & peper toe.
  • Zet in de koelkast.

Linda's tips

  • Tip: door het rauwe ei is de zelfgemaakte mayonaise beperkt houdbaar.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl