Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • handje amandelschaafsel
  • 200 gram zilvervliesrijst of volkoren couscous
  • olijfolie
  • 2 rode uien fijngesneden
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 1 eetlepel Milde Curry (Patak)
  • 1 blik goede kwaliteit (biologische) tomatenblokjes
  • 1/2 blikje kokosmelk
  • 1 blik kikkererwten (300 gram)
  • verse koriander

Voor erbij

Optioneel

  • 1 chilipepertje heel fijngesneden voor extra pit

Zo maak je het

  • Rooster het amandelschaafsel in 3 minuten goudbruin in een koekenpan.
  • Bereid de rijst of couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verwarm een medium grote braadpan en bak de ui 5 minuten.
  • Voeg knoflook, kruidenpasta en eventueel chilipepertje toe en bak 1 minuut mee.
  • Spoel de kikkererwten af om zo toegevoegd zout te verwijderen.
  • Doe de kikkererwten, kokosmelk en tomatenblokjes erbij en roer goed door en laat 5 minuten verwarmen.
  • Kruid eventueel met zout en peper naar smaak.
  • Bestrooi de kikkererwten curry met de verse koriander. Voeg het amandelschaafsel pas op je bord toe, dan blijft het lekker knapperig.

Linda's tips

  • Tip: ik heb ook een zalig recept om zelf naanbrood te maken. Bewaar het deeg in bolletjes in de vriezer, die je ter plekke even afbakt.
  • Tip: wees niet bang dat het potje Milde Curry "werkloos" achter in de koelkast verdwijnt. Je zal het vaker nodig hebben, als jij mij blijft volgen. Kijk eens bij deze overheerlijke Indiaase soep.
  • Tip: de rest van de kokosmelk kan ingevroren worden voor de volgende keer.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl