Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 3 knoflookteentjes
  • scheutje olijfolie
  • blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 750 gram (roma) tomaten
  • 2 rundvlees bouillon tabletten
  • 750 ml gekookt water

Zo maak je het

  • Schil en snijd de winterpeen in stukjes. Pel de ui en snijd in blokjes en hak de knoflookteentjes fijn.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak hierin de winterpeen, ui en knoflook in 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree en tijm toe en bak even mee.
  • Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Voeg de tomaten, bouillon en het gekookte water toe. Breng de soep aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Pureer de tomatensoep met de staafmixer en breng eventueel op smaak met een snufje peper en zout.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl