Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram broccoli
  • 400 gram zoete aardappel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 1 chili pepertje
  • 4 zongedroogde tomaatjes in stukje of 1/2 blikje ansjovis (niet vegetarisch)
  • 6 eieren
  • 100 gram geraspte (belegen) geitenkaas
  • snufje zeezout en gemalen zwarte peper

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de broccoliroosjes zorgvuldig van de stronk. Boen de schil van de zoete aardappel schoon en snijd in blokjes van 1 cm. Was de broccoli en de aardappel. Breng een pan water aan de kook en laat beide 4 minuten koken. Giet af en laat droog stomen.
  • Schil de broccoli stronk. Snijd de stronk in kleine blokjes. Snijd de ui en knoflook fijn.Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snijd fijn. Hak de tomaatjes of ansjovis in grove stukken.
  • Verwarm een koekenpan met olijfolie. Bak hierin de broccoli stronk, ui, knoflook, chilipeper en ansjovis op een laag vuur 8 - 10 minuten met de deksel erop.
  • Klopt de eieren los met zout en peper en voeg 3/4 van de gemalen geitenkaas toe.
  • Verdeel alle groenten in een ingevette ovenschaal. Druk voorzichtig aan en giet het eimengsel erover. Strooi het restant geitenkaas erop.
  • Bak de frittata met zoete aardappel in 25 minuten goudbruin en gaar in de oven.

Linda's tips

  • Detox family tip: durf je een vegetarische frittata niet helemaal aan? Voeg dan aan een zijde blokjes salami toe voordat je het eimengsel erover giet. Laat eventueel het chili pepertje en ansjovis achterwege en voeg 2 theelepels Italiaanse kruiden toe.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl