Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 6 stuks

Ingrediënten

  • 75 gram pindakaas
  • 75 gram honing
  • 20 gram rijstwafels (3 stuks)
  • 85 gram kruidnoten

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 135 graden (hetelucht 120 graden).
  • Verwarm de pindakaas en honing op een zeer laag vuur totdat de pindakaas mooi dun is.
  • Doe de rijstwafels in een plastic zakje en sla met de deegroller of een ander zwaar voorwerp tot kruimels. Hak de kruidnoten in kleine stukjes. Meng de rijstwafels met de kruidnoten.
  • Voeg het pindakaas honing mengsel er aan toe. Zorg dat alle stukjes bedekt zijn met een plakkerig laagje.
  • Verdeel het mengsel over de siliconen bakvorm. Je koopt dit bij de Xenos en ik gebruik dit heel vaak. Druk het mengsel extra aan met een cocktail stamper. Heb je geen siliconen bakvorm? Maak dan je handen even vochtig. Maak repen of balletjes en verdeel de kruidnoten rijstwafel repen over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Zet de bakvorm in de oven en bak in 20 minuten krokant. Kijk na 10 minuten of de kruidnoten rijstrepen niet verbranden. Houd dit dus in de gaten.
  • Laat volledig afkoelen voordat je de repen uit de vorm haalt.

Linda's tips

  • Tip: de Sinterklaas repen zijn luchtdicht 3-5 dagen houdbaar.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl