Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 2 potjes

Ingrediënten

  • 2 biologische citroenen
  • 125 gram ongezouten boter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 2 verse eieren

Zo maak je het

  • Boen de citroenen schoon. Rasp en pers ze vervolgens uit.
  • Meng de citroenrasp, citroensap, suiker en boter au bain-marie tot een egale massa.
  • Klop de eieren los en voeg dit langzaam toe aan het citroenmengsel. Blijf regelmatig roeren totdat het mengsel de dikte van vla krijgt. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Zorg ervoor dat het water in de pan niet gaat koken. De lemon curd mag niet te warm worden, want dan krijg je roerei.
  • Schenk de lemon curd in gesteriliseerde potjes.

Linda's tips

  • De lemon curd is 2 weken houdbaar. Vries dit goddelijke goedje eventueel in. Gebruik hiervoor een ijsklonthouder zodat je een handige portie maat hebt.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl