Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 persoon

Ingrediënten

  • 50 gram volkoren bulgur
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel tahin (sesampasta)
  • 1 theelepel citroensap
  • snufje zout en peper
  • 1 hand sla naar keuze
  • 1 eetlepel feta

Zo maak je het

  • Bereid de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Zet de grill op de hoogste stand of een oven boven de 220 graden. Leg de rode paprika door midden gesneden met het snijvlak naar beneden (bolle kant boven) op een met bakpapier beklede bakplaat. Wacht tot de paprika zwart wordt in 15 tot 20 minuten en haal uit de oven met een tang. Leg de paprika in een schaal en dek af met huishoudfolie. Laat 15 minuten afkoelen en vervolgens kun je de paprika makkelijk ontvellen en snijd in reepjes.
  • Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad.
  • Maak een dressing van de olijfolie, tahin, citroensap en het snufje zout en peper.
  • Leg de sla op het bord. Verdeel de bulgur, paprika, sesamzaad en feta over de sla en giet de dressing erover.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl