Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram rijst
  • 800 gram bloemkool
  • 310 gram gekookte kikkererwten (uit blik of pot)
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel komijn poeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • snufje zout en peper
  • 3 eetlepels cranberries (of rozijnen)
  • snufje zout en peper

Optioneel

  • bieslook naar smaak

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snijd de bloemkool in roosjes van 3 cm.
  • Meng de olijfolie met de kruiden in een kom. Voeg de bloemkoolroosjes toe en hussel goed door elkaar. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 20 minuten in de oven totdat de bloemkool goudbruin kleurt. Schep halverwege om.
  • Verwarm de kikkererwten 3 minuten in een steelpan. Giet af.
  • Meng de rijst met de geroosterde bloemkool en kikkererwten. Voeg de cranberries toe. Breng de rijstsalade op smaak met een snufje zout, peper en eventueel bieslook.

Linda's tips

  • Tip: zorg bij het roosteren van de bloemkool dat de groente niet op elkaar ligt, maar los.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl