Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1,5 kilo zoete aardappelen
  • 2 uien
  • 1 flinke winterwortel
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • snufje chili vlokken
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 310 gram linzen uit blik
  • 200 gram diepvries doperwten
  • 60 gram fijngehakte zongedroogde tomaat
  • 2 eetlepels sojasaus
  • snufje zout en peper naar smaak
  • paneermeel

Optioneel

  • verse kruiden

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil en snijd de zoete aardappel in stukken. Kook gaar in 10-15 minuten. Stamp met een beetje kookvocht tot een grove puree.
  • Snijd ondertussen de uien en winterwortel in stukjes. Hak de knoflook fijn. Verwarm een pan met dikke bodem met olijfolie. Bak hierin de ui, wortel en knoflook zacht in 5 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree, komijn en paprikapoeder, chilipoeder (optioneel) en bak 2 minuten. Borstel de kastanje champignons schoon, snijd in plakken en voeg toe.
  • Spoel de linzen uit blik af. Voeg de linzen, diepvries doperwten (ongekookt), zongedroogde tomaat en 2 eetlepels sojasaus toe. Roer goed door elkaar en verwarm.
  • Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Voeg het linzen mengsel toe. Dek af met de zoete aardappelpuree, strooi het paneermeel erover. Bak in 20 - 25 minuten goudbruin in de oven.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl