Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil en snijd de zoete aardappel in stukken. Kook gaar in 10-15 minuten. Stamp met een beetje kookvocht tot een grove puree.
Snijd ondertussen de uien en winterwortel in stukjes. Hak de knoflook fijn. Verwarm een pan met dikke bodem met olijfolie. Bak hierin de ui, wortel en knoflook zacht in 5 minuten.
Voeg de tomatenpuree, komijn en paprikapoeder, chilipoeder (optioneel) en bak 2 minuten. Borstel de kastanje champignons schoon, snijd in plakken en voeg toe.
Spoel de linzen uit blik af. Voeg de linzen, diepvries doperwten (ongekookt), zongedroogde tomaat en 2 eetlepels sojasaus toe. Roer goed door elkaar en verwarm.
Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Voeg het linzen mengsel toe. Dek af met de zoete aardappelpuree, strooi het paneermeel erover. Bak in 20 - 25 minuten goudbruin in de oven.