Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 potje

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk

Optioneel

  • snuf vers gemalen zeezout

Zo maak je het

  • Plaats het blikje gecondenseerde melk (gesloten) in een pan.
  • Vul aan met water en breng aan de kook. Zet het vuur halfhoog en laat 3 uur zachtjes koken. Zorg wel dat het blikje onder water blijft staan. Vul het water aan, indien nodig. Plaats eventueel een deksel op de pan, zodat het water minder verdampt.
  • Giet het water af en laat het blikje volledig afkoelen.
  • Maak vervolgens voorzichtig open en roer goed door elkaar.
  • Roer optioneel vers gemalen zeezout door de dulce de leche voor salted caramel.
  • Gesloten is het blikje maanden houdbaar. Eenmaal open is dulce de leche in de koelkast beperkt houdbaar.

Linda's tips

  • Je vindt gecondenseerde melk bij de koffiemelk schap of bij het Oosterse schap bij de kokosmelk.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl