Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram kip (dij)filet
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 theelepels gemalen koriander
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 eetlepel vers geraspte gember
  • 1/2 theelepel zout
  • mespuntje chilipoeder
  • 200 gram volle yoghurt
  • zonnebloemfolie

Voor erbij

  • 300 gram rijst
  • 400 gram sperziebonen
  • zoet zure komkommer*

Zo maak je het

  • Snijd de kip stukjes. Mix de ui, knoflook en alle kruiden tot een masse. Voeg de yoghurt toe en roer de kip erdoor. Leg de kip in een ondiepe glazen schaal en laat minimaal 4 uur marineren, het liefst een hele nacht.
  • Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en bak hierin de kip in 10 tot maximaal 15 minuten op middelhoog vuur gaar.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en de sperziebonen beetgaar.
  • Serveer de kip tandoori met gekookte rijst, sperziebonen en zoet zure komkommer.

Linda's tips

  • Tip: maak snelle zoet zure komkommer door 2 eetlepels sushi azijn te mengen met dunne plakjes komkommer. Sushi azijn is zoet zuur en zo breng je direct de komkommer goed op smaak.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl