Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

Balletjes

  • 4 varkensbraadworsten
  • 2 teentje knoflook
  • 2 theelepels venkelzaad
  • snuf chili vlokken
  • olijfolie om in te bakken

Tomatensaus

  • 2 uien
  • 750 gram roma tomaten
  • 140 gram tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote hand verse basilicum (7-8 gram)
  • 4 zongedroogde tomaatjes op olie
  • snufje zout en peper naar smaak
  • 300 gram spaghetti

Zo maak je het

  • Kneus het venkelzaad in een vijzel of maal kort in de hakmolen van de staafmixer. Verwijder het vel van de worstjes en doe het vlees in een kom. Voeg het venkelzaad toe, pers 2 teentjes knoflook erboven uit en meng de chilivlokken erdoor. Draai er kleine balletjes van. Verwarm een koekenpan met een klein scheutje olijfolie en bak hierin de balletjes in 10 - 15 minuten goudbruin.
  • Maak ondertussen de tomatensaus. Snijd de uien en tomaten in grove stukken. Voeg de ui, tomaat, knoflook, tomatenpuree, verse basilicum en zongedroogde tomaatjes toe aan de blender, keukenmachine of hakmolen van de staafmixer en pureer tot een saus.
  • Giet het overtollige olie uit de pan met gehaktballetjes. Voeg de tomatensaus toe en laat minimaal 15 minuten zachtjes inkoken.
  • Bereid de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Serveer de spaghetti met balletjes in de tomatensaus en een groene salade.

Linda's tips

Tip: op zoek naar een recept voor balletjes zonder vlees? Maak dan deze vegetarische balletjes voor in de tomatensaus.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl