Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 blikje ansjovis (MSC)
  • 1/4 theelepel chili vlokken
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 blikken tomaat in blik
  • 2 blikjes tonijn (MSC)
  • 320 gram spaghetti

Optioneel

  • verse peterselie & kappertjes

Zo maak je het

  • Hak de knoflook fijn en de uien in stukjes. Verwarm een pan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie. Bak de knoflook en uien glazig in 5-10 minuten. Voeg de ansjovis en chilivlokken toe en roer continue zodat ansjovis uit elkaar valt.
  • Verwarm de tomatenpuree 2 minuten, voeg vervolgens de blikken tomaat en tonijn toe. Laat de saus 20 minuten zachtjes pruttelen. Plet de tomaten met een houten lepel tot kleinere stukjes.
  • Kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
  • Voeg de spaghetti toe aan de tonijnsaus en verdeel over 4 borden. Bestrooi optioneel met verse peterselie en kappertjes.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl