Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram feta (van schapen- en geitenmelk)
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 aubergines
  • 2 - 4 eetlepels traditionele olijfolie
  • 1 eetlepel pistachenootjes
  • 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
  • 2 eetlepels granaatappel pitjes
  • 1 takje munt

Zo maak je het

  • Maal de feta, Griekse yoghurt en olijfolie met een keukenmachine of staafmixer tot een egale massa. Zet apart.
  • Snijd de aubergines. Voor de foto zijn de aubergines in vieren gedeeld. Je kunt de aubergine ook in de lengte of in de breedte in plakken snijden. Bestrijk met de olijfolie. Grill de aubergine plakken in 3 - 4 minuten per kant op de barbecue.
  • Schep de feta dip naar smaak op de gegrilde aubergine. Serveer (optioneel) met pistachenootjes, pijnboompitten, granaatappelpitjes en munt blaadjes.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl