Ga terug
+ porties

Kenmerken

Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Trefwoord Makkelijke recepten, Wraps
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 wraps

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 4 theelepels olijfolie
  • 4 theelepels hot curry
  • 1 groot blik kikkererwten
  • 2 eetlepels Tahin (Oosterse schap)
  • beetje citroensap
  • snufje zout & peper
  • 300 gram spinazie
  • 2 lente uitjes
  • 2 eetlepels citroen olie
  • 4 middel grote maïswraps of maak ze zelf

Optioneel

  • Falafel

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en maak schoon. Maak een marinade van de olijfolie en hot curry. Hussel de bloemkoolroosjes door het mengsel. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet 20 - 25 minuten in de oven.
  • Ondertussen maak je de hummus. Spoel de kikkererwten af. Haal een hand spinazie uit de zak en doe dit samen met de tahin, citroen en een snufje zout en peper in de keukenmachine. Maal tot de gewenste dikte. Voeg eventueel scheutje water toe of olijfolie om de hummus smeuïger te maken.
  • Snijd de lente uitje in ringetjes en hussel met de rest van de spinazie en citroen olie in een kom.
  • Maak de wraps warm. Besmeer met een laag hummus en leg een hand spinazie erop. Vervolgens de curry bloemkool erop en vouw dicht.

Linda's tips

  • Tip: gebruik de rest van de hummus als broodbeleg of als dip bij rauwkost.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl