Ga terug
+ porties

Kenmerken

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Trefwoord Makkelijke recepten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram gehakt
  • 400 gram spinazie
  • 1 eetlepel komijnzaad gemalen
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • snuf chilipoeder
  • 200 gram geraspte belegen kaas
  • 3 lente uien
  • 8 maïswraps of maak zelf wraps

Taco saus maken (of koop een kant en klaar potje)

  • 300 ml passata gezeefde tomaten
  • 2 eetlepels witte wijn azijn
  • 1/2 eetlepel honing
  • 3 theelepels komijn
  • snuf chilipoeder
  • 1 theelepel knoflook
  • 1,5 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel paprika poeder
  • 2 eetlepels water

Optioneel

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bak het gehakt in een koekenpan goudbruin. Hak ondertussen de spinazie grof. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met de komijn, koriander en chilipoeder. Laat het gehakt spinazie mengsel uitlekken in een zeef.
  • Maak ondertussen de taco saus. Roer alle ingrediënten in kom door elkaar. Mocht de saus nog te dik zijn, voeg dan meer water toe.
  • Snijd de lente ui in ringetjes. Voeg 2/3 van de lente ui en 100 gram kaas toe aan het uitgelekte gehakt spinazie mengsel.
  • Vet een ovenschaal in met olie. Neem een wrap en vul met het gehakt mengsel en zet in de schaal. Herhaal dit voor de overige wraps.
  • Smeer de taco saus erover en de andere helft van de kaas. Zet de wraps met gehakt 20 minuten in de oven.
  • Strooi bij het serveren de rest van de lente ui en verkruimelde tortilla chips erover. Maak er ook guacamole bij en zet zure room op tafel.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl