Gezonde havermout muffins met chocolade en sinaasappel
Kenmerken
Porties 10stuks
Ingrediënten
150gramhavermout
1rijpe banaan
1geraspte appel zonder schil
1theelepelbakpoeder
150mlamandelmelk
2eetlepelsgeraspte sinaasappelschil
2eieren
40grampure chocolade min 70% cacao
flink handje ongezouten walnoten
snufjezout
1theelepelkoekkruiden of kaneel
Extra nodig
siliconen muffinvorm of papieren vormpjes
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Prak de banaan fijn met een vork. Doe de banaan in een kom samen met de havermout, appel, bakpoeder, amandelmelk, geraspte sinaasappelschil en eieren. Meng tot een homogene een massa.
Hak de pure chocolade en walnoten in stukjes en meng deze door het beslag.
Voeg een snufje zout toe en de koekkruiden of kaneel.
Verdeel het beslag over de vormen. Bak in 30 minuten goudbruin in de oven.
Linda's tips
Tip: het fijne aan havermout is dat het zogenaamde complexe koolhydraten bevat. Je lijf moet harder en langer werken om deze koolhydraten te verwerken. Het voordeel is dat er zo een continue aanvoer van energie aan je lijf wordt gegeven
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl