Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 10 stuks

Ingrediënten

  • 150 gram havermout
  • 1 rijpe banaan
  • 1 geraspte appel zonder schil
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 150 ml amandelmelk
  • 2 eetlepels geraspte sinaasappelschil
  • 2 eieren
  • 40 gram pure chocolade min 70% cacao
  • flink handje ongezouten walnoten
  • snufje zout
  • 1 theelepel koekkruiden of kaneel

Extra nodig

  • siliconen muffinvorm of papieren vormpjes

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Prak de banaan fijn met een vork. Doe de banaan in een kom samen met de havermout, appel, bakpoeder, amandelmelk, geraspte sinaasappelschil en eieren. Meng tot een homogene een massa.
  • Hak de pure chocolade en walnoten in stukjes en meng deze door het beslag.
  • Voeg een snufje zout toe en de koekkruiden of kaneel.
  • Verdeel het beslag over de vormen. Bak in 30 minuten goudbruin in de oven.

Linda's tips

  • Tip: het fijne aan havermout is dat het zogenaamde complexe koolhydraten bevat. Je lijf moet harder en langer werken om deze koolhydraten te verwerken. Het voordeel is dat er zo een continue aanvoer van energie aan je lijf wordt gegeven

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl