Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
porties
Kleiner
Normaal
Groter
Bietensalade met makreel
Kenmerken
Porties
4
personen
Ingrediënten
olijfolie
450
gram
schoongemaakte krieltjes
500
gram
gekookte bietjes
250
gram
gerookte makreelfilet
150
gram
veldsla
1
kleine eetlepel mierikswortel
100
gram
Griekse yoghurt
snufje
zout
Optioneel
40 gram pitten
zonnebloem/pompoen
Zo maak je het
Bak de krieltjes in olijfolie in 10 - 12 minuten in een koekenpan goudbruin en gaar.
Snijd de bietjes in plakken of blokjes. Verwarm de bietjes in een klein beetje water in een pan. Giet af voor gebruik.
Verwijder ondertussen het vel van de makreel en trek in plukken.
Hussel de krieltjes, bietjes, makreel en sla door elkaar. Strooi de pitten erover.
Roer de mierikswortel* door de yoghurt, breng op smaak met een snufje zout. Serveer bij de bietensalade.
Linda's tips
Tip:* mierikswortel heeft een pittige smaak. Voeg dit dan ook naar smaak toe. Of vervang door een uitgeperst teentje knoflook met verse peterselie
Tip: dit recept is lauwwarm ook lekker, ideaal om als lunch mee te nemen.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl