Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 450 gram schoongemaakte krieltjes
  • 500 gram gekookte bietjes
  • 250 gram gerookte makreelfilet
  • 150 gram veldsla
  • 1 kleine eetlepel mierikswortel
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • snufje zout

Optioneel

  • 40 gram pitten zonnebloem/pompoen

Zo maak je het

  • Bak de krieltjes in olijfolie in 10 - 12 minuten in een koekenpan goudbruin en gaar.
  • Snijd de bietjes in plakken of blokjes. Verwarm de bietjes in een klein beetje water in een pan. Giet af voor gebruik.
  • Verwijder ondertussen het vel van de makreel en trek in plukken.
  • Hussel de krieltjes, bietjes, makreel en sla door elkaar. Strooi de pitten erover.
  • Roer de mierikswortel* door de yoghurt, breng op smaak met een snufje zout. Serveer bij de bietensalade.

Linda's tips

  • Tip:* mierikswortel heeft een pittige smaak. Voeg dit dan ook naar smaak toe. Of vervang door een uitgeperst teentje knoflook met verse peterselie
  • Tip: dit recept is lauwwarm ook lekker, ideaal om als lunch mee te nemen.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl