Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado's
  • 2 kleine sjalotjes
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 250 gram pasta naar keuze
  • 1 bouillonblokje
  • 130 - 200 ml kookvocht van de pasta
  • 200 gram gerookte kipfilet
  • 75 gram rucola

Optioneel

  • Parmzaanse kaas

Zo maak je het

  • Kook de pasta zonder zout maar met bouillonblokje volgens de gebruiksaanwijzing. Vang het kookvocht op voor de romige avocadosaus.
  • Ondertussen maak je de romige avocadosaus. Verwijder het vruchtvlees uit de avocado's, snijd de sjalotjes fijn en pers de teentjes knoflook uit. Voeg toe aan de hakmolen van de staafmixer of keukenmachine en meng tot een massa. Voeg beetje bij beetje het kookvocht toe. Niet te veel, want het mag geen jus worden maar ook niet de dikte van guacamole. Voeg de avocadosaus toe aan de pasta.
  • Snijd de kipfilet in stukjes. Strooi met de rucola over de pasta. Lekker met vers geraspte Parmezaanse kaas.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl