Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 persoon

Ingrediënten

  • 1 kleine gekookte biet (kant en klaar)
  • 1 kleine appel
  • 2 dadels
  • 4 plakjes geitenkaas (of handje walnoten)
  • 50 gram palmkool (=cavalo nero of alternatief boerenkool of savooiekool)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel ciderazijn (appel azijn)

Zo maak je het

  • Snijd de biet in plakken en de appel in blokjes. Verwijder de pit van de dadels en snijd in stukjes. Leg de palmkool op een bord en verdeel de biet, appel, dadels en geitenkaas erover.
  • Maak een dressing met de olijfolie en ciderazijn en meng met de lunchsalade.

Linda's tips

  • Tip: mocht je de palmkool rauw te hard vinden, blancheer deze dan kort of masseer de bladeren even in met olijfolie en citroensap.
  • Tip: vries de rest van de gekookte bieten uit de krimp gerust in. Zo pak ik 1 keer per week ofzo een portie uit de vriezer om een snelle salade mee te maken.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl