Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 persoon

Ingrediënten

  • 150 gr bulghur of couscous
  • 1 klein blikje Witte reuzenbonen
  • 100 gr gedopte verse tuinbonen
  • 100 gr uitgelekte borlottibonen
  • 50 gr granaatappel pitjes
  • klein handje peterselie

Dressing

  • 1 el Kokosazijn met nootmuskaat van Cocofina of andere frisse azijn of cider azijn
  • 3 el Olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 tl honing

Zo maak je het

  • Kook de bulghur volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat even afkoelen.
  • Spoel de witte bonen en borlotti bonen af en doe door elkaar. Kook de tuinbonen even kort en haal het velletje eraf. Dit heet dubbel doppen. Het hoeft niet als de boontjes jong zijn maar zodra ze wat ouder worden wordt het taai en vind ik het lekkerder. Maar de keus is aan jou.
  • Doe de tuinboontjes bij de andere bonen en meng met de gehakte peterselie en de granaatappelpitjes.
  • Voor de dressing gebruikte ik kokosazijn met nootmuskaat van Cocofina. Heb je dat niet gebruik dan een andere frisse azijn. Heb je een zoetere azijn (onze appelcider zou erg lekker zijn hier) laat dan de honing weg.
  • Proef even of het geheel niet te zuur is en voeg eventueel nog iets meer honing toe.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl