Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram aardappelen in de schil bijvoorbeeld Roseval
  • 1 ei
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 sjalotje fijngesneden
  • 1 theelepel kappertjes of een augurk in stukjes
  • zout en peper naar behoefte
  • 1 avocado
  • vers gesneden kruiden: platte peterselie of bieslook

Zo maak je het

  • Was de aardappelen met een borsteltje schoon onder de kraan en snijd in vier parten. Zet een pan met water op en kook in 7 minuten gaar. Laat het eitje direct in de pan meekoken met de aardappelen, dat scheelt afwas. Haal het eitje uit de pan en spoel af onder koud water. Giet de aardappelen af en laat afkoelen.
  • Meng de olijfolie, citroensap, mosterd, sjalotje en kappertjes met zout en peper naar behoefte door elkaar. Snijd het ei in stukjes. Hussel de dressing door de aardappelen en het ei en laat bij voorkeur minimaal een uurtje intrekken in de koelkast.
  • Snijd de avocado doormidden. Haal het vruchtvlees eruit en snijd in blokjes. Meng dit met de aardappelsalade en strooi er vers gesneden kruiden over.
  • Serveer de aardappelsalade in de avocado of gewoon op een bord.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl