Voor de hangop heb je een beetje geduld nodig. De yoghurt heeft minimaal een uur of 8 nodig om uit te lekken. Zet de hangop 's avonds alvast klaar, dan heb je er geen omkijken meer naar. Zet een vergiet of zeef op een beslagkom. Leg een natte theedoek erin. Giet het hele pak yoghurt erin. Dek af met huishoudfolie en zet in de koelkast. Het vocht loopt eruit in de kom. De soort kwark die overblijft in het vergiet is de hangop. Dit is wat zurig, dus mocht je van zoet houden dan kun je een zakje vanille suiker toevoegen.
Snijd 4 rijpe perziken doormidden en verwijder de pit.
Meng de honing met de kaneel. Smeer de platte zijde van de perziken hiermee in.
Verhit een grillpan.
Gril de perziken in een droge pan een minuut of 3-5. Giet daarna direct warm water en een beetje afwasmiddel in de pan, zodat je de gekarameliseerde honing makkelijk schoonmaakt.
Serveer direct met de hangop. Mocht je nog iets over hebben van de honing kaneel saus, giet dit over de warme perziken.
Lekker met een beetje balsamico stroop.