240ghavermout of havermeelbij de bereiding staat hoe je meel maakt van havermout
3eieren
150gramzachte geitenkaas
1theelepelwijnsteenbakpoeder
2theelepelstijm
2eetlepelsuienpoeder
40gramwalnotengrof gehakt
snuf zout
bakpapier of olie om bakblik in te vetten
Extra nodig
cakeblik
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Van de havermout kun je makkelijk meel maken in bijvoorbeeld de blender of keukenmachine. Zet een minuutje aan en klaar is het meel.
Klop de eieren los. Voeg het gemalen havermout, geitenkaas, bakpoeder, tijm, uienpoeder, walnoten en een snuf zoet toe en meng door elkaar.
Bekleed het cakeblik met bakpapier of vet in met olie. Schep het deeg erin.
Bak in 40 - 50 minuten gaar in de oven. Bewaar de hartige havermout cake na afkoelen in de koelkast of vries in per plakje.
Linda's tips
Tip: een volgende keer vervang ik het uienpoeder door een flinke ui. Deze snijd je in stukjes en bak je in een paar minuten glazig en voeg je toe aan het mengsel bij stap 2.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl