Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 150 gram champignons
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram been ham reepjes
  • 100 gram extra belegen kaas
  • 1 klein blikje maïs
  • snufje zout en peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram gesneden andijvie
  • 1 kg aardappelen
  • scheutje melk

Zo maak je het

  • Boen de champignons schoon en snijd in plakken. Kook 3 minuten in een halve liter water met 1 eetlepel citroensap. Giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken.
  • Snijd het sjalotje heel fijn en doe in een kom. Pers hierboven de teentjes knoflook uit. Snijd de ham en kaas in blokjes. Spoel de maïs af. Voeg de champignons, ham, kaas, maïs, zout, peper, olijfolie en de resterende 2 eetlepels citroensap toe aan de kom. Zet koel weg en laat bij voorkeur minimaal een uurtje intrekken.
  • Snijd de krop andijvie fijn, was en droog de groente. Of gebruik een kant en klare zak.
  • Schil en snijd de aardappelen in stukken. Kook 15 - 20 minuten en stamp met de melk tot een smeuïge massa.
  • Meng de andijvie met de aardappelpuree en zet even terug op het vuur. Zo slinkt de groente iets. Roer het champignon, ham & kaas mengsel erdoor en serveer direct.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl