flinke theelepel van elk: komijnkoriander & gember
Optioneel: 2 eetlepels verse gesneden koriander
2eieren
verse peper & zout naar smaak
Zo maak je het
Maal de paprika, ui, kikkererwten, havermout, kruiden en eieren tot een grove massa. Niet te fijn, dat is belangrijk.
Maak je handen nat en neem een grote eetlepel en draai er een stevige bal van en druk plat. Leg alle burgers op een bord en laat zeker 1 uur koelen in de koelkast.
Verwarm een koekenpan met olie en bak de burgers langzaam goudbruin. Dit duurt ongeveer 3 /4 minuten per kant. Doe dit voorzichtig want ze zijn niet super stevig.
Linda's tips
Tip: van de peulvrucht is de kikkererwt de enige die je kunt invriezen. Je hoeft de kikkererwten burgers dus niet in 1x allemaal op te eten. Vries ze in voor een volgende keer.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl