Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 6 stuks

Ingrediënten

  • 1,5 paprika rood & geel
  • 1 rode ui
  • 215 gram kikkererwten gewassen & uitgelekt
  • 100 gram havermout
  • flinke theelepel van elk: komijn koriander & gember
  • Optioneel: 2 eetlepels verse gesneden koriander
  • 2 eieren
  • verse peper & zout naar smaak

Zo maak je het

  • Maal de paprika, ui, kikkererwten, havermout, kruiden en eieren tot een grove massa. Niet te fijn, dat is belangrijk.
  • Maak je handen nat en neem een grote eetlepel en draai er een stevige bal van en druk plat. Leg alle burgers op een bord en laat zeker 1 uur koelen in de koelkast.
  • Verwarm een koekenpan met olie en bak de burgers langzaam goudbruin. Dit duurt ongeveer 3 /4 minuten per kant. Doe dit voorzichtig want ze zijn niet super stevig.

Linda's tips

  • Tip: van de peulvrucht is de kikkererwt de enige die je kunt invriezen. Je hoeft de kikkererwten burgers dus niet in 1x allemaal op te eten. Vries ze in voor een volgende keer.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl