Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram ongekookte quinoa
  • 1 ei losgeklopt
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • zout
  • Olijfolie of boter om de taartvorm in te vetten

Vulling

  • 5 eieren
  • 1/2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram verse spinazie
  • 1 a 2 tomaten Ik heb rode en gele gebruikt
  • 80 gram geitenkaas
  • scheutje melk
  • Peper en zout

Zo maak je het

  • Kook de quinoa gaar zoals vermeld op de verpakking. Giet af indien nodig.
  • Zet opzij en laat afkoelen zodat hij ook kan drogen.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een taartvorm in met olijfolie of boter
  • Als de quinoa afgekoeld en droog is, voeg dan een losgeklopt ei toe samen de Parmezaanse kaas en een snuifje zout. Meng goed.
  • Als de quinoa nog niet genoeg plakt, kan je een scheutje olijfolie toevoegen.
  • Schep de quinoa in de taartvorm (maar niet alles gelijkertijd) en druk met de achterkant van een lepel de quinoa plat op de bodem en kantjes. De quinoabodem mag een redelijke dikte hebben, anders loopt het eiermengsel straks erdoorheen.
  • Bak de bodem 12 à 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de taart uit de oven en laat even afkoelen.

Vulling

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Pel de ui en look en hak fijn.
  • Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.
  • Fruit hierin de ui en bak even aan tot de ui glazig is. Roer regelmatig.
  • Voeg de spinazie toe en laat slinken. Roer regelmatig.
  • Als de spinazie geslonken is, wring goed uit. Ik heb deze in een vergiet gelegd en met een lepel goed aangedrukt zodat het vocht weg kan.
  • Snij de tomaten in kwartjes.
  • Kluts de eieren met een scheutje melk en kruid met peper en zout.
  • Verdeel over de de bodem de spinazie. Giet hierover het eimengsel. Leg hierop de schijfjes tomaat. Verdeel de geitenkaas over de taart.
  • Bak de quiche ongeveer 30 à 35 minuten in de oven tot het ei gaar is.
  • Haal uit de oven en serveer direct.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl