100gramfijngemalen kruidnootjespepernoten of speculaasjes
snufjezout en peper
Extra nodig
bakpapier en cakevorm
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht)
Snijd de sjalotjes, knoflook en winterpeen in kleine stukjes. Bak 5 minuten in een koekenpan met olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
Doe de gebakken groente, gehakt, ketjap, mosterd, ei, paneermeel, scheutje tabasco, speculaaskruiden en fijngemalen kruidnoten in een kom. Meng goed door elkaar en breng op smaak met snufje peper en zout.
Stort in een met bakpapier beklede cakevorm of vet de vorm in. Zet in het midden van de oven en bak gaar in 45 - 50 minuten.
Linda's tips
Tip: de kruidnoten maal je fijn in de keukenmachine, blender of hakmolen van de staafmixer. Heb je deze apparaten niet? Neem een stevig boterhamzakje, sluit af en sla met een zwaar voorwerp (deegroller) de pepernoten fijn.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl