Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 brood

Ingrediënten

  • 3 uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 winterpeen 200 gram
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 500 gram rundergehakt geen magere!
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel mosterd Dijon
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • flinke scheut tabasco
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 100 gram fijngemalen kruidnootjes pepernoten of speculaasjes
  • snufje zout en peper

Extra nodig

  • bakpapier en cakevorm

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht)
  • Snijd de sjalotjes, knoflook en winterpeen in kleine stukjes. Bak 5 minuten in een koekenpan met olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
  • Doe de gebakken groente, gehakt, ketjap, mosterd, ei, paneermeel, scheutje tabasco, speculaaskruiden en fijngemalen kruidnoten in een kom. Meng goed door elkaar en breng op smaak met snufje peper en zout.
  • Stort in een met bakpapier beklede cakevorm of vet de vorm in. Zet in het midden van de oven en bak gaar in 45 - 50 minuten.

Linda's tips

  • Tip: de kruidnoten maal je fijn in de keukenmachine, blender of hakmolen van de staafmixer. Heb je deze apparaten niet? Neem een stevig boterhamzakje, sluit af en sla met een zwaar voorwerp (deegroller) de pepernoten fijn.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl