Kook de Quinoa volgens de gebruiksaanwijzing. Laat in een zeef uitlekken en afkoelen.
Doe de bloemkool, bosuitjes, peterselie en tijm in een keukenmachine of staafmixer en pureer tot een grove massa. Voeg de kaas toe en pureer kort.
Doe het bloemkoolmengsel in een kom en voeg de eieren, bloem, amandelen en zonnebloempitten toe. Vervolgens de afgekoelde en uitgelekte quinoa erbij. Kruid naar smaak met een flinke snuf cayenne peper, vers gemalen zwarte peper en klein beetje zeezout. Meng alles goed door elkaar.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan. Schep met behulp van 2 lepels een hoopje beslag in de pan en druk aan met de bolle kant. Ga door totdat de koekenpan vol is. Verwarm de oven ondertussen op 100 graden. Bak de koekjes om en om in 7 - 10 minuten goudbruin. Haal ze uit de pan en houd ze warm in een schaal in de oven. Bak vervolgens de rest van koekjes.
Zet ondertussen een pan met water op en kook het restant van de bloemkool.
Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de spinazie met knoflook kort (max 5 min) tot deze geslonken is. Voeg eventueel nog een snuf vers gemalen peper toe en paar druppels citroensap.
De koekjes zijn lekker met zelfgemaakte tzatziki (yoghurtdip met komkommer en knoflook). Serveer de quinoa koekjes met de spinazie en gekookte bloemkool.