Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 6 porties

Ingrediënten

  • 1 kopje medjoul dadels zonder pit
  • 1 kopje gemengde ongezouten en ongebrande noten
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1 eetlepel rauwe cacao poeder (bio)
  • 1 flinke eetlepel geraspte kokos
  • 1 eetlepel kokosolie

Extra nodig

  • bakpapier & cakevorm of ovenschaal

Zo maak je het

  • Verwijder de pit en het harde kapje van de dadels. Voeg de dadels samen met de noten en het sesamzaad in de keukenmachine of staafmixer tot een massa.
  • Vervolgens mag de cacaopoeder, geraspte kokos en de kokosolie erbij en zet nog even aan. Uiteindelijk krijg je een plakkerige massa.
  • Leg een vel bakpapier in de cakevorm en schep het mengsel met een lepel in het blik. Gebruik de bolle kant van de lepel om aan te drukken.
  • Plaats in de koelkast om op te stijven. Ik was nogal ongeduldig, dus heb het blik 30 minuten in de vriezer geplaatst. Snijd in plakken en bewaar in de koelkast.

Linda's tips

  • Tip: de inspiratie voor dit recept vond ik bij Eetspiratie. Kijk ook eens bij haar, want ze heeft 3 verschillende variaties gemaakt die mij allemaal even lekker lijken.
  • Tip: ben je op zoek naar meer gezonde tussendoortjes, dan zij de gezonde rijstwafel mueslirepen ook iets voor jou.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl