Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 3 kleine bietjes
  • 1 grote wortel
  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • 1 courgette
  • 1 klein blikje geconcentreerde tomatenpuree
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel ahornsiroop of honing
  • 1 theelepel tijm of rozemarijn
  • 1 ei
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 220 graden, was alle groenten grondig en schil de bietjes. Zelf vind ik het lekker om de schil van wortels en zoete aardappels te laten zitten. Deze borstel je dan goed schoon onder de kraan. Voorkeur is dan wel dat deze groenten biologisch zijn. Heb je dit niet, dan kan je ze beter schillen.
  • Snijd de groenten in dunne plakken van ongeveer 5 mm dik. Heb je een mandoline in huis? Dan gaat dat een stuk gemakkelijker. Gebruik in ieder geval geen kaasschaaf! Dan worden de plakken te dun.
  • Mix tomatenpuree, olijfolie, ahornsiroop (of honing), tijm en ei in een grote kom goed door elkaar. Voeg daarna de gesneden groenten toe en schep het voorzichtig om tot alle groenten plakkerig zijn geworden van de tomatensaus.
  • Leg de plakjes groenten in een ovenschaal. Je kunt dit doen zoals op de foto (dus de plakjes rechtop zetten), of je kunt de plakjes gewoon horizontaal in de ovenschaal leggen.
  • Bak de groenten in ongeveer 40 minuten zacht en gaar. Je kunt eventueel de gril nog even aanzetten vlak voor serveren, dan krijgen de groenten nog een knapperig randje ook. Bestrooi met peper en zout naar smaak.

Linda's tips

  • Tip van Eva: Een kleine tip voor de niet Paleo-peeps… schep wat blokjes feta over de groenten voordat je het op tafel zet. Die combi is ook ontzettend lekker.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl