Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 blaadjes gelatine
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 perziken uit blik + 2 eetlepels sap
  • 1 limoen

Optioneel

  • verse munt blaadjes

Extra nodig

  • kleine glaasjes

Zo maak je het

  • Week de gelatine in een bakje met koud water.
  • Meng 1 perzik met de kokosmelk in de mengbeker van de staafmixer en maal fijn. Verwarm de perzik kokosmelk (niet koken) en los hierin 1 voor 1 de blaadjes gelatine. Roer goed met een pollepel zodat de gelatine oplost. Haal de pan van het vuur.
  • Boen de limoen schoon. Rol met je vlakke hand op het aanrecht, zo krijg je meer sap uit de vrucht. Rasp de schil en pers de limoen uit.
  • Voeg de rasp, sap en twee eetlepels van het perzik vocht toe aan het pannetje.
  • Schenk de kokosmelk in 4 tot 6 glaasjes. Zet minimaal 4 uur in de koelkast.
  • Snijd vlak voor het serveren de perzik in stukjes. Verdeel over de glaasjes met de munt.

Linda's tips

  • Tip: gebruik je vers fruit voeg dan 2 eetlepels honing toe bij stap 4.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl