Verwarm de oven voor op 180 graden. Dep de kabeljauwfilets droog. Breng de filets op smaak met een snufje peper en zout. Omwikkel met een plak rauwe ham. Vet een ovenschaal in met olijfolie en zet de vis 10 minuten in de oven.
Kook ondertussen de doperwten in een laagje water. Houd 2 eetlepels erwtjes apart. Pureer de rest met de staafmixer en breng op smaak met de kruidenroomkaas en peper en zout.
Verdeel de doperwtenpuree op een verwarmd bord en strijk uit met een vloeiende beweging. Zet het vispakketje erop. Strooi wat erwtjes eroverheen en eventueel gehakte pistachenootjes erop. Druppel een goede olijfolie om het gerecht heen en serveer direct.
Linda's tips
Voorbereiding voor Pasen: kruid de vis en omwikkel met de rauwe ham. Zet klaar in de koelkast. Maak de doperwetenpuree en hak optioneel de pistache grof. Last minute schuif je kabeljauw met rauwe ham in de oven en verwarm je de doperwtenpuree.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl