Ga terug
+ porties

Kenmerken

Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Trefwoord Makkelijke recepten
Totale tijd 20 minuten
Porties 8 stuks

Ingrediënten

  • 100 gram rijst vermicelli /glas noedels
  • 8 eetlepels pinda’s zonder zout
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels limoensap
  • 4 eetlepels vers gesneden koriander
  • 4 theelepels zeer fijn gesneden knoflook
  • 8 vellen rijstpapier
  • 1 wortel geraspt
  • 8 blaadjes sla
  • 4 theelepels sesamzaad

Optioneel

  • blaadjes koriander

Dip

  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 zeer fijn gesneden kleine teentje knoflook
  • 2 theelepels rijstazijn
  • 2 theelepels vers geraspte gember

Zo maak je het

  • Week de noedels 3-5 minuten in warm water. Giet af en laat uitlekken
  • Maal de pinda’s fijn in de vijzel. Haal uit de vijzel en meng met de sojasaus, limoen, koriander en knoflook.
  • Vul een (beslag) kom met warm water (niet kokend, wel heet genoeg). Dompel een vel rijstpapier 5 tot 10 seconden in het water, totdat het zacht is. Leg het rijstpapier plat op een bord.
  • Leg 1 eetlepel van het pindamengsel in het midden van een vel rijstpapier. Voeg 1 eetlepel geraspte wortel toe. Rol 1 blaadje sla op en leg deze erop. Strooi het sesamzaad erover en eventueel een paar blaadjes koriander. Zorg dat 2 cm aan beide kanten vrij blijft. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het papier tot een pakketje. Herhaal dit met de rest van het rijstpapier.

Dip

  • Maak een dip van de sojasaus, knoflook, rijstazijn en gember. Serveer bij de spring rolls.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl