Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Trefwoord Makkelijke recepten, vegetarisch
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 330 gram mie
  • 2 uien, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 1 theelepel vers geraspte gember
  • 1 rode peper, in ringen en zaadlijsten verwijderd
  • 1 theelepel komijn
  • 2 theelepels koriander
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 450 gram bami groente
  • olie om in te bakken
  • 4 eieren

Zo maak je het

  • Kook de mie volgens de instructie van de verpakking. Spoel de bami na het afgieten direct af met koud water en zet apart.
  • Verwarm een koekenpan met olie en bak hierin de ui, knoflook, gember en rode peper 5 minuten.
  • Voeg de komijn en koriander toe en bak een minuutje mee. Voeg de bami groente toe en bak aan.
  • Roer de gekookte bami door de groente. Breng op smaak met ketjap en sojasaus. Zet het vuur lager en laat een paar minuten zachtjes bakken.
  • Bak ondertussen in een verwarmde koekenpan met een scheutje olie 4 spiegeleieren. Serveer de bami goreng met de gebakken eieren.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl