Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 brood

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg Tante Fanny 270 gram dit merk is echt het fijnste om te gebruiken
  • 30 gram rucola
  • 25 gram pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • rasp van 1 biologische citroen
  • 5 eetlepels neutrale olijfolie
  • snufje zout en peper
  • 1 ei

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal de rol bladerdeeg uit de koelkast en laat even rusten.
  • Maak ondertussen de rucola pesto door de rucola, pijnboompitten, knoflook, citroenrasp en olijfolie te vermalen in de hakmolen van de staafmixer of keukenmachine. Breng op smaak en een snufje zout en peper.
  • Rol het bladerdeeg uit. Besmeer royaal met de rucola pesto. Houd de zijkanten vrij. Rol op en snijd in het lengte doormidden. Wikkel de repen om elkaar heen. Leg de vlecht in een krans en druk de uiteinde tegen elkaar. Klop het eitje los en smeer over het bladerdeeg
  • Bak in 30 minuten goudbruin in de oven. Bestrooi bij het serveren met rucola.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl