1rol verse bladerdeeg voor hartige taartof 5-6 plakjes bladerdeeg
1eetlepelolie
300grambladspinazie
2lente uitjes
200gramroomkaas light
200gramdiepvries doperwten
4eieren
150gramgeraspte kaas
2theelepelsoregano
Optioneel
6 gedroogde tomaatjes
Extra nodig
quiche vorm
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de quichevorm (of taartvorm) in. Rol het bladerdeeg over de vorm.
Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de spinazie (eventueel in twee delen) tot het geslonken is. Druk het vocht eruit in een vergiet.
Snijd twee lente uitjes in ringetjes. Hak de spinazie grof. Meng de lente ui, spinazie, roomkaas én doperwten (gewoon bevroren uit de vriezer) in een kom. Verdeel het mengsel over de bodem.
Meng de eieren met de geraspte kaas, oregano en peper en zout. Giet over het spinazie mengsel.
Bak de spinazie quiche in 30 - 35 minuten goudbruin en gaar.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl