Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 rol verse bladerdeeg voor hartige taart of 5-6 plakjes bladerdeeg
  • 1 eetlepel olie
  • 300 gram bladspinazie
  • 2 lente uitjes
  • 200 gram roomkaas light
  • 200 gram diepvries doperwten
  • 4 eieren
  • 150 gram geraspte kaas
  • 2 theelepels oregano

Optioneel

  • 6 gedroogde tomaatjes

Extra nodig

  • quiche vorm

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de quichevorm (of taartvorm) in. Rol het bladerdeeg over de vorm.
  • Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de spinazie (eventueel in twee delen) tot het geslonken is. Druk het vocht eruit in een vergiet.
  • Snijd twee lente uitjes in ringetjes. Hak de spinazie grof. Meng de lente ui, spinazie, roomkaas én doperwten (gewoon bevroren uit de vriezer) in een kom. Verdeel het mengsel over de bodem.
  • Meng de eieren met de geraspte kaas, oregano en peper en zout. Giet over het spinazie mengsel.
  • Bak de spinazie quiche in 30 - 35 minuten goudbruin en gaar.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl